Family mediation

Mediation en bemiddeling bij (echt)scheiding

Uit elkaar gaan is een moeilijke situatie waarin je te maken krijgt met allerlei praktische zaken, terwijl je tegelijkertijd met allerlei gevoelens en emoties rond kunt lopen.
Hoe doe je dat? Hoe kom je er achter wat eerst moet gebeuren, wat later kan gebeuren, hoe los je praktische problemen op als huisvesting en inkomen? En hoe moet dat nu verder voor de kinderen?

De mediator begeleidt in het proces rondom de scheiding, of wanneer er al afspraken zijn die om herziening vragen.
Door ruimte te geven aan de emoties, en tegelijkertijd de praktische regelzaken met jullie op een rij te zetten, kan er wat rust komen in de situatie.
Afhankelijk van de leeftijd en de wensen van de kinderen, kunnen zij ook betrokken worden bij het maken van de afspraken die zullen worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

ouders met vraagteken

Getekend door Uma, 10 jaar oud

Mediation bij familie- en burenruzies

Als er binnen de familie of tussen buren ruzies zijn ontstaan, is mediation een manier om de situatie helder te krijgen, de communicatie weer op gang te krijgen en er samen uit te komen.
Er is geen grens aan het aantal deelnemers aan de mediation tafel.

Niet altijd hoeven afspraken op papier te worden gezet. Mediation is bij uitstek geschikt om zaken met elkaar te bespreken en uit te praten.

Wil je weten of mediation past bij jouw specifieke situatie of wat de kosten zijn? Neem dan contact op via het contactformulier.

Vorige pagina

Mediation

Wanneer je met je partner, ... Read more

Volgende pagina

Gescheiden en dan?

Ondersteuning voor ouders Mediation Bureau ... Read more